Blogs
Resultaat 191 - 200 (van 210)
Boekenblog 189; Margriet de Moor en Leesclubs
13 september 2013
Op 3 maart 1992 had ik ‘Eerst grijs dan wit dan blauw’ van Margriet de Moor uit. Een prachtige roman- haar eerste.
Boekenblog 188; Vier keer Poëzie op zondag in de OBA
7 september 2013
Natuurlijk, de Uitmarkt is altijd een groots en druk gebeuren, maar ook gewoon gezellig. Een beladen woord, maar zo onderga ik het. Datgene wat je graag wilt zien, meemaken, daarvoor moet je eerst vaak iets anders aanzien. Dat kan mee -of tegenvallen. Of je ziet ergens veel mensen, dan kun je of doorlopen of uit nieuwsgierigheid aansluiten, niks zien of niks horen en daar weer teleurgesteld over zijn. Grootschalig, zeker, maar dat wist je.
Veel belangstelling voor OBA’s Theater van ’t Woord op Manuscripta.
2 september 2013
Afgelopen weekend stond de OBA op Manuscripta, de jaarlijkse opening van het boekenseizoen met haar Theater van ’t Woord. Manuscripta was dit jaar gecombineerd met de Uitmarkt en dat bleek een gelukkige combinatie, want duizenden liefhebbers wisten hun weg te vinden naar dit evenement waar auteurs hun nieuwe boeken presenteerden en signeerden.
Metha's muziek; zo moeilijk is het allemaal niet
1 september 2013
“Zeg heb je wel gehoord van De Zilvervloot uit Spanje.” Wie heeft het niet in alle onschuld gezongen vroeger? Jaja, geroofd uit Centraal en Zuid Amerika dus, al dat goud en zilver dat in Europa grote welvaart bracht.
Boekenblog 187; Op naar Manuscripta op de Uitmarkt!
30 augustus 2013
Maar voor u daar naar toegaat, eerst even het Muziekblog van collega Metha lezen, want omdat zij buiten de afgesproken paden treedt- zij de muziek, ik de boeken- wordt haar Blog natuurlijk alleen maar mooier. Wat zij over dichter Hans Faverey schrijft, is mooi, wat heet mooi! Het doet wat bibliothecarissen eigenlijk het liefste doen: bezoekers, fysiek en digitaal, enthousiast maken ,“ter land, ter zee, in de lucht of waar ook ter wereld”, zoals sportverslaggever Dick van Rijn zijn radioreportages...
Tijdschriftenblog 125; Privacy in het digitale tijdperk
26 augustus 2013
De Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft een grote afdeling met ca. 1500 kranten en tijdschriften. Het gaat daarbij om algemene bladen als Libelle en Opzij, maar ook om computerbladen, vaktijdschriften, kunstmagazines, literaire periodieken.
Boekenblog 186; Pelgrimages: Wandelen naar Santiago de Compostela
23 augustus 2013
“Ik was vergeten hoe het was, met een rugzak door heuvelland. En die 17 kilometer waren er minstens 25. We waren er allebei van overtuigd dat onze in de haast aangeschafte wandelgids van ene mevrouw Raju niet klopte. Toen we na zes uur ploeteren in Pinos Puente aankwamen had ik het gevoel dat mijn benen een paar centimeter korter waren geworden. Ik had zes uur lopen vechten tegen de zwaartekracht en voor mijn gevoel X-poten gekregen als andreaskruizen.”
Boekenblog 185; Nelleke Noordervliet; het verleden als uitdaging
15 augustus 2013
Wat je ook leest van Nelleke Noordervliet - romans, verhalen, opstellen - het verleden is altijd aanwezig. Niet alleen omdat ze een aantal voortreffelijke historische romans publiceerde, maar ook omdat de hoofdpersonen in haar in het “nu” spelende boeken geconfronteerd worden met hun verleden. Daarnaast schreef ze ook historische verhandelingen.
Metha's muziek; maestro
13 augustus 2013
In de zomer van 2010 klonk er vaak een superhit, die als hij eenmaal zijn haakjes in je geslagen had, niet meer losliet. Een constant drie tonen spelend, zwaar vervormd saxofoontje zeurde over een behoorlijk foute eurohousebeat-uit-een-pc, die zó uit de jaren negentig leek overgewaaid.
Boekenblog 184; Gerrit Kouwenaar 90 jaar, 9 augustus 2013
9 augustus 2013
Meteen toen ik onderstaand gedicht las, in het bundeltje 'Het bezit van een ruïne' (2005), was ik getroffen door het woord strawberries; een Beatles-citaat. Dat een 80-jarige dichter dat zo schitterend gebruikt, nam mij nog meer voor Kouwenaar in. Een verwijzing,daarna, hoe mooi ook naar Schubert’s onvoltooide, ligt natuurlijk meer in de verwachting. De tien gedichten in het bundeltje bevatten veel persoonlijker poëzie dan ik van Kouwenaar gewend ben. En heus niet omdat ze geschreven zijn voor Gedichtendag...