Blogs

Resultaat 161 - 170 (van 210)

  • Boekenblog 201; Wat heb ik in 2013 gelezen? Bekijk details

    19 december 2013

    Natuurlijk maken veel mensen aan het einde van het jaar een balans op. Wat is er gebeurd, wat heb je gedaan ? Bij een aantal mensen levert dat lijstjes op – meestal zijn dat wel vrolijke overzichten: welke films heb je gezien, welk televisieprogramma vond je het beste, mooiste, ontroerend, welke muziekuitvoeringen heb je bijgewoond, om maar wat te noemen.

  • Tijdschriftenblog 128; Kerst 2013 Bekijk details

    17 december 2013

    De Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft een grote afdeling met ca. 1500 kranten en tijdschriften. Het gaat daarbij om algemene bladen als Libelle en Opzij, maar ook om computerbladen, vaktijdschriften, kunstmagazines, literaire periodieken. Het lijkt te veel om op te noemen en daarom probeert dit tijdschriftenblog telkens aan de hand van een speciaal thema een beeld te schetsen van een klein deel van de afdeling. Ook dit jaar is er in de tijdschriften weer volop aandacht voor de Kerstdagen. Een kleine...

  • Boekenblog 200; Een koninklijk aantal:1813-2013 Bekijk details

    13 december 2013

    Aardig hoe zaken soms samenvallen:de viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden, vanaf 30 november, met dit 200e OBA Boekenblog. Natuurlijk gaat het Koninkrijk gewoon verder, en het Boekenblog ook.

  • Jeugdliteratuurblog: O dennen-oe-oe! Bekijk details

    11 december 2013

    Wat een aangename verrassing dat de decemberpostzegels dit jaar door Sieb Posthuma werden gemaakt! Als liefhebber van het sturen en krijgen van echte ouderwetsche brieven en kaarten vind ik het leuk om wat anders op een brief te plakken dan de saaie zegels met een 1 erop. En wat zijn de decemberzegels leuk geworden, ik kwam meteen in de kerstsfeer door het zien van het velletje postzegels. Die met de postbode is mijn favoriet. Van mij mochten ze trouwens best iets groter! (Tip: als je drie velletjes...

  • Metha's muziekblog; de man die een tak van de boom trok Bekijk details

    11 december 2013

    Sommige historische gebeurtenissen vergeet je nooit. Soms slaan ze alle hoop op een betere wereld finaal de bodem in. Zoals de kogels die Kennedy ombrachten ook gapende gaten sloegen in het vertrouwen op het goede in de mens in het algemeen en de Amerikaanse, schiettuig dragende mens in het bijzonder.

  • 12e Boudewijn Büch Dag in de OBA Bekijk details

    9 december 2013

    Zondag 8 december vond in de OBA alweer de 12e Boudewijn Büch Dag plaats. Het was weer een dag met veel bijzondere lezingen, zoals die van Bart van der Boom over “Gewone Nederlanders en de Holocaust” en Michiel van Straaten over “Eilanden in een niet bestaande wereld”. De biografe van Büch, Eva Rovers, vertelde over haar zoektocht naar het leven van Boudewijn in haar lezing: “Het eilandgevoel, angst en liefde in het leven Boudewijn Büch”.

  • Metha's muziekblog; Happy Bekijk details

    3 december 2013

    Geluk. Ach ja. Wie wil daar niet een fijne taartpunt van? Want wat is het heerlijk, maar wat is het altijd weer snel op. En wat is het eigenlijk maar goed dat het van korte duur is. Want als men veel zoet eet komt onherroepelijk het snakken naar zout, zuur of zelfs bitter. Verlangt men als vanzelf naar iets om het te innige welbevinden te verstoren.

  • El Hizjra Literatuurprijs uitgereikt bij de OBA Bekijk details

    2 december 2013

    Vrijdag 29 november vond in het Theater van ’t Woord de feestelijke uitreiking plaats van de 21e El Hizjra Literatuurprijs. De prijs heeft inmiddels een lange historie en heeft zich ontwikkeld tot de belangrijkste literaire prijs voor jong talent van Marokkaanse en Arabische afkomst. Vanaf dit jaar zijn de criteria verruimd en zijn deelnemers met een biculturele achtergrond welkom. De prijsuitreiking heeft regelmatig plaatsgevonden in de OBA en daar zijn we blij mee.

  • Boekenblog 199; WF Hermans, Mislukkingskunstenaar? Bekijk details

    29 november 2013

    Woensdag 27 november, een afgeladen Rode Hoed in Amsterdam. Het gedrang is minder dan in 1994 in de Nassaukerk toen Theo van Gogh tussen rookwolken en hoestbuien door een fantastisch gesprek had met Willem Frederik Hermans. Waarschijnlijk komt dat door de gevorderde leeftijd van veel aanwezigen, een aantal toen nog net met hanenkam. Ik zie vijf, zes jongeren, één met blauw haar. Ze paffen nog wat voor ze naar binnen gaan. Ja, de tijden zijn veranderd.

  • Boekenblog 198; Noorderwoord op het Zonneplein! Bekijk details

    21 november 2013

    Lang heb ik gedacht dat literaire activiteiten en Amsterdam-Noord niet samen gingen. Wat men ook bedacht, met of zonder de openbare bibliotheek, steeds weer bleef het aantal deelnemers beperkt. Aandacht voor één auteur, een gevarieerde avond of middag rondom een aantal schrijvers, al dan niet afkomstig uit Noord, een bijeenkomst met schrijvers voor tieners – het maakte niet uit. Boven de 30 kwam je niet. Alleen de avond voor dichters uit Noord, in 1993 in Bibliotheek Nieuwendam, trok 60 dichters...

Paginanavigatie