Dat Suriname een rijke eetcultuur herbergt, is je waarschijnlijk niet ontgaan. Maar wat weet je er eigenlijk over? Omdat in Suriname veel culturen samensmelten, is de keuken een stuk gevarieerder dan de onder Amsterdammers welbekende roti, bara of bakkeljauw. En wist je dat de Surinaamse eetcultuur voor een groot deel draait om delen en uitwisselen? In deze top 8 maak je kennis met de Surinaamse keuken en de culinaire gebruiken die daarachter schuilgaan. Nyan switi, oftewel: eet smakelijk!
Surinaamse recepten van A tot Z
Muriel Sam-Sin-Hewitt
SuriMAM cooking : op zoek naar de soul van de Surinaamse keuken
Moreen Waal
Paramaribo : een culinaire smeltkroes
Judith Cyrus
Un Buku
Eveline Stoel
Mavis kookt : de Surinaamse keueken volgens Mavis Hofwijk
Karin Vaneker
Surinaams bakboek van Dubois
Diana Dubois
Terug naar mijn roti : een smaakvolle ontdekking van Suriname
Ramon Beuk
Groot Surinaams kookboek : met 750 exotische Indiaanse, Joodse, Creoolse, Europese, Chinese, Hindoestaanse, Javaanse, Libanese en Braziliaanse recepten
Diana Dubois
Nooit meer iets missen? Meld je aan voor een nieuwsbrief van de OBA en ontvang ons laatste nieuws, boekentips, activiteiten en nog veel meer in je mailbox.