Blogs van Deborah

Deborah van der Vliet is jeugdbibliothecaris en boekenliefhebber in hart en nieren. Ze studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en werkt inmiddels bijna 17 jaar bij de OBA. Jeugdliteratuur is haar grote liefde. Je leest meer blogs van Deborah op haar eigen sites  boekielezen.nl en elkedageenprentenboek.nl.


     

Resultaat 1 - 10 (van 17)

  • Jeugdliteratuurblog | Lees eens een klassieker (voor) Bekijk details

    8 juni 2021

    Het is bijna zomervakantie en in de vakantie heb je altijd iets meer tijd om te lezen. En niet alleen om zelf te lezen, maar ook om voor te lezen. Terwijl ik ouders er meestal graag op wijs dat er zoveel prachtige nieuwe boeken en kinderboekenschrijvers zijn, wil ik nu eens pleiten voor een klassieker. Echt een fijn boek om voor te lezen: De geheime tuin!

  • Jeugdliteratuurblog | Lampje in het theater Bekijk details

    28 januari 2020

    Drie jaar geleden werd er zomaar een nieuwe klassieker geschreven. Laaiende recensies verschenen, en prijzen werden toegekend aan schrijfster Annet Schaap. Lampje had het licht gezien (per ongeluk een woordspeling) en werd een boek dat je gewoon móét (voor)lezen.

  • Jeugdliteratuurblog | Mopper je mee? Bekijk details

    22 januari 2020

    Hoera hoera, Moppereend is prentenboek van het jaar 2020! Dat betekent dat het tijdens de voorleesdagen van 22 januari t/m 1 februari in het zonnetje zal staan (en dat met zo'n grote donderwolk 😉 ). Het wordt zeker voorgelezen in de OBA bij jou in de buurt.

  • Jeugdliteratuurblog | Rembrandt Bekijk details

    1 mei 2019

    2019 is het jaar van het honderdjarig bestaan van de OBA, maar het is óók het jaar van Rembrandt. In 2019 ‘vieren’ we zijn 350ste sterfjaar. Zo kun je bijvoorbeeld in het Rijksmuseum een grote tentoonstelling schilderijen, etsen en tekeningen van Rembrandt bekijken.

  • Jeugdliteratuurblog | De Middag van het Kinderboek 2019 Bekijk details

    9 april 2019

    Ook dit jaar vond de Middag van het Kinderboek plaats in de OBA. Het thema was deze keer idealen, en reken maar dat kinderboekenmakers die hebben!

  • Jeugdliteratuurblog | Reis mee met Syntax Bosselman Bekijk details

    21 februari 2019

    Ik heb een leestip voor je, zelfs een dringende leestip. Want over 'De reis van Syntax Bosselman' zeg ik: dit boek móét je lezen! Niet alleen omdat het goed geschreven is en bijzonder in elkaar zit. Maar ook vanwege het onderwerp.

  • Jeugdliteratuurblog: Boeken bezoeken Bekijk details

    16 juli 2018

    Lezen is opgaan in een andere wereld. Je kunt soms helemaal verdwijnen in middeleeuwse kastelen, Scandinavische bossen, sprookjesachtige toverscholen of een enorm muizenhuis. En wat zou het leuk zijn om dat een in het echt te zien, hoewel het in je eigen fantasie altijd anders zal zijn dan in het ‘echt’.

  • Jeugdliteratuurblog: Was ik maar gewoon! Bekijk details

    11 november 2016

    Wie wel eens met een puber op stap is geweest weet het: pubers willen niet opvallen. “Ssst mam stop met zingen!” “Hou op iedereen kijkt!” ‘’Gewoon’’ doen is de norm. Of anders met een heel groepje gek doen, dat kan dan weer wel. Waar jonge kinderen nog ongegeneerd zichzelf kunnen en willen zijn, wordt dat anders wanneer ze ouder worden. Het wordt belangrijk om te zijn zoals de meerderheid. En de meerderheid is streng. En saai. ‘’Nee dit kan echt niet!’’

  • Jeugdliteratuurblog: Mijn gro-te boek om zelf te le-zen Bekijk details

    2 juli 2014

    Dit was mijn eerste boek om zelf te lezen. Ik had meteen de smaak te pakken, en vond het zo leuk dat ik wist wat er stond! Maar… nu ik dit boek weer eens inkijk, vraag ik me af waar ik zo enthousiast van werd. Waarschijnlijk van het idee van lezen op zich, want wat staan er een slappe verhaaltjes in!

  • Jeugdliteratuurblog: De Schoolschrijver Bekijk details

    1 juni 2014

    En dit is de mevrouw die onze boekenkist samengesteld heeft." Zo werd ik geïntroduceerd in groep 5 op El Kadisia, toen ik kwam kijken naar Schoolschrijver Selma Noort in actie. En wat ik niet verwacht had waren de reacties: “Wow, zij heeft die boeken bij elkaar gezocht!” De prestatie werd erg gewaardeerd. Dat is eer van je werk! De Schoolschrijver, wat is dat?

Paginanavigatie