Top 10 | BBQ
Het BBQ-seizoen is aangebroken. Stook het vuur en maak een culinaire reis met recepten van over de hele wereld, leer koken met een kamado en verfijn je BBQ-techniek. Ook vegetariërs kunnen deze zomer volop aan het roosteren slaan. Laat je inspireren!
1.
Ben Tish | Grill rook BBQ
Wat kan er tippen aan de rokerige, rijke smaak van gerechten die boven open vuur zijn bereid? Ben Tish van het Londonse restaurant Ember Yard heeft een reeks fantastische recepten gebundeld.
2.
Dennis 'NOSKOS' van Koutrik | Het vuur de baas
Alle geheimen van Het BBQ Genootschap in één overzichtelijk handboek, samengesteld door oprichter en BBQ-autoriteit Dennis van Koutrik. Leer de fijne kneepjes van het vak van de meester op het gebied van BBQ!
3.
Ralph de Kok | Een wereldreis rond de BBQ
Wil je een keer iets anders dan hamburgers op de BBQ? Maak kennis met barbecuerecepten van over de hele wereld: van Amerikaanse pulled pork tot Argentijnse churrasco en geroosterde asperges van eigen bodem. Ook vegetariërs komen niets te kort in dit boek.
4.
Birger Allary & Karel Knockaert | BBQ boys
Behalve lekkere recepten biedt dit boek alle informatie over koken op houtskool-, gas- en elektrische barbecues, benodigd gereedschap en onderhoud. Bovendien is er veel aandacht voor techniek: van het benoemen en herkennen van verschillende vuursoorten tot het beheersen van temperaturen.
5.
Julius Jaspers | BBQ Bijbel
Hét naslagwerk voor de barbequeliefhebber: barbecuekoning Julius Jaspers laat aan de hand van duidelijke stap-voor-stapfoto's zien wat er allemaal mogelijk is op het vuur en geeft zijn meest geliefde recepten prijs.
6.
Jeroen Hazebroek & Leonard Elenbaas | Hete kolen
Koken met een Kamado is hot! En terecht: de kamado is het ultieme buitenkooktoestel waarmee vrijwel alle kooktechnieken mogelijk zijn. Maar waar komt deze moderne variant op de van oorsprong Japanse kleioven eigenlijk vandaan en hoe benut je de mogelijkheden zo optimaal mogelijk? In dit boek worden alle geheimen ontrafeld.
7.
Jord Althuizen | Smokey goodness: no worries BBQ
Ontdek samen met Jord de BBQ-wereld van Australië. Hij neemt je mee in deze wereld door je kennis te laten maken met de flavours van Down Under. Naast de overheerlijke recepten voor BBQ-snacks, buns & burgers en Aussie-specials heeft Jord natuurlijk ook een goede portie avontuur toegevoegd.
8.
Ross Dobson | Tijd voor een vegetarische barbecue
Dat je ook zónder vlees of vis heerlijk kan barbequeën bewijst dit boek van de Australische chef-kok Ross Dobson. Met recepten voor geliefde klassiekers zoals gevulde champignons, aardappelen in de schil of gegrilde maïs, maar ook verrassende, originele recepten zoals aardappelburgers, vijgenspiesjes of gebakken ricotta met warme tomaat/olijvensalsa.
9.
Steven Raichlen | Wat je als BBQ-liefhebber moet weten
BBQ-goeroe Steven Raichlen neemt je in Wat je als BBQ-liefhebber moet weten mee in de wereld van het BBQ-en. Met 400 wetenswaardigheden geeft hij zeer complete en nuttige informatie over BBQ’en voor zowel de beginnende griller als de ervaren liefhebber: van de juiste brandstoffen, gereedschappen en technieken — zoals glazuren en marineren — tot wereldwijde grilltradities en smaakmakers.
10.
Malin Landqvis | Vega BBQ
Oogstrelend boek met inspirerende recepten voor gegrilde groenten op de barbecue: gegrilde avocado met misodressing, gegrilde zoete-aardappelsalade, gevulde savooiekool met artisjokkencrème en gegrilde amarettoperen met pistachekaramel. Met een uitgebreide uitleg over het aansteken van de barbecue, grilltechnieken en grilltijden van diverse groenten, fruit en andere ingrediënten als kaas en tofu. Stook het vuurtje maar lekker op!