Top 10 | Nationale Week Zonder Vlees
Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees (11-17 maart) helpt de OBA je graag bij het vinden van lekkere plantaardige gerechten. Je leent deze vegetarische kookboeken en meer bij de bibliotheek bij jou in de buurt.
1.
Isabel Boerdam | De Hippe vegetariër
De Nationale Week Zonder Vlees is een initiatief van Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër. In haar boek geeft ze onder meer tips voor goede kant-en-klaar producten om het kookproces te versnellen en adressen van vegetarische restaurants.
2.
Celia Brooks | Superveg
Celia Brooks onderzocht de voedingswaarde van verschillende groenten en brengt met Superveg een ode aan de groente. Haar gerechten zijn gezond, veelzijdig en bovendien geschikt voor de dagelijkse keuken, of je nu wel of niet vegetariër bent!
3.
Nina Olsson | Bowls of goodness
Met deze recepten voor ontbijt, avondmaal of een gezellig etentje, zet je moeiteloos een eenvoudige kom vol textuur en smaak op tafel. Met overheerlijke gerechten van smoothies en salades tot aan noedels en granen.
4.
Jonathan Hade | Veggie Vegan hamburgers
Zin in een kastanje-paddenstoelen-pastinaakburger, een smoked BBQ-burger met polentasticks of een grilled halloumi met coleslaw? Ontdek in dit boek lekkere en ongewone recepten voor zelfgemaakte buns, hamburgers, bijgerechten, salades en sauzen.
5.
Lisette Kreischer | Man. eat. plant.
De grillpan, BBQ, rookoven, specerijen, kruidenguerilla’s en umamibommen zijn je kameraden in de strijd tegen flauw en rauw konijnenvoer. Van zondagse braadstukken tot burgers, loaded fries, en stoere stoofpotten; alles wat je graag eet, zonder dier en rijk aan plant.
6.
Frances Boswell | Vegan easy
De gerechten in Vegan easy laten zien dat het helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn en zelfs heel erg lekker is om veganistisch te eten. Na een korte uitleg hoe je een veganistische maaltijd het beste opbouwt, volgen 87 snelle recepten voor de heerlijkste vegan bowls.
7.
Jessica Prescott | Vegan happiness
Dit boek is geschikt voor drukke werkdagen én luie weekenden omdat er zowel snelle maaltijden als bewerkelijkere gerechten in zijn opgenomen. Maak de Maiskoekjes eens voor een ontspannen lunch of de verrukkelijke Matchacheesecake als luxe dessert.
8.
Ylva Bergqvist | Veggie in 30 minuten
Dit boek bevat meer dan 100 eenvoudige vegetarische of veganistische recepten, geïnspireerd op de smaken van voornamelijk Italië, Azië, het Midden-Oosten en Mexico. Bovendien staan alle gerechten binnen een half uur op tafel.
9.
Hugh Fearnley Whittingstall | Heel veel veg!
Pittige groentegerechten, groenten uit de oven, stevige salades, soep, rauwe gerechten & ontbijtjes, tapas, mezze & bijgerechten en aardappels & granen. Ontdek nu zelf hoe lekker het is om te koken met veelzijdige groentes met Heel veel veg!.
10.
David & Stephen Flynn | De Happy Pear
Voor de Ierse broers David en Stephen Flynn, the Happy Pear, staan plezier, smaak en vriendschap centraal bij het koken. Hun boodschap: eet meer groenten! Met groenten kun je eindeloos variëren, ze zitten bomvol smaak en zijn heel makkelijk te bereiden.