Nu in OBA Reigersbos: OBS De Tamboerijn meets Kandinsky

Gepubliceerd op: 29 mei 2024 11:00

In OBA Reigersbos krijgt iedere maand een nieuwe lokale kunstenaar de kans werk te exposeren. Deze maand is er een heel speciale expositie. Leerlingen in de leeftijd van 6 tot 8 jaar van OBS De Tamboerijn maakten kunstwerken geïnspireerd op de schilder Kandinsky.

De leerlingen van OBS De Tamboerijn vroegen de directeur van het H’art Museum hun expositie te openen. In het H’art Museum opent namelijk in juni een tentoonstelling over Kandinsky. Birgit Boelens, de tentoonstellingsconservator, was zeer vereerd met de enthousiaste brief van de leerlingen. Afgelopen 24 mei knipte ze, samen met een van de jonge kunstenaars, het rode lint door tijdens de feestelijke opening van OBS De Tamboerijn meet Kandinsky. Benieuwd? Kom snel langs in OBA Reigersbos.

Jeugdboeken over Kandinsky

  • Daan Remmerts de Vries Meneer Kandinsky was een schilder

    Meneer Kandinsky luistert bij het schilderen altijd naar het blauwe paardje uit een van zijn schilderijen. Dan verdwijnt het paardje spoorloos. Prentenboek met expressieve kleurenillustraties over de Russische abstracte schilder Kandinsky. Vanaf ca. 4 jaar.

    Gedrukt boek

  • Manon Berns Het Kandinsky bedrog

    De moeder van Storm restaureert schilderijen. Als ze beweert dat een beroemd schilderij van Kandinsky een vervalsing is, dreigt er een rechtszaak tegen haar. Storm en zijn mede-Blockbusters Juul en Lara gaan op onderzoek uit. Dat brengt ze helemaal naar Moskou. Vanaf ca. 10 jaar.

    Gedrukt boek