OBA-directeur Martin Berendse ontvangt Andreaspenning

Gepubliceerd op: 25 september 2024 16:15

Op maandag 23 september 2024 heeft Marjolein Moorman de Andreaspenning uitgereikt aan onze directeur Martin Berendse. Hij ontving deze onderscheiding voor zijn inzet voor de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA).

Onder zijn leiding heeft de OBA zich verder ontwikkeld tot een maatschappelijke bibliotheek die, naast het uitlenen van boeken, een belangrijke rol speelt in het bevorderen van leesvaardigheid, digitale geletterdheid en buurtgerichte activiteiten. 

Wethouder Marjolein Moorman: 'Jouw werk bij de OBA is van onschatbare waarde voor alle Amsterdammers. En voor de sociale samenhang in onze stad. De OBA is een brede, maatschappelijke, educatieve bibliotheek met een sterk netwerk van buurtvestigingen. En een onmisbare rol in het bestrijden van de kansenongelijkheid in onze stad.'

Met initiatieven zoals OBA Next en samenwerkingen met buurtbewoners en culturele partners blijft de OBA inspelen op de behoeften van diverse gemeenschappen. Martin Berendse heeft van de OBA een veilige plek gemaakt waar iedereen welkom is en waar kennis, ontwikkeling en ontmoeting samenkomen zodat iedereen de kans krijgt om te groeien.