Eva Owens (OBA) gasthoofdredacteur Uitkrant Zuidoost

Gepubliceerd op: 26 augustus 2024 15:00

lees de Uitkrant Zuidoost

Eva Owens is cultureel programmeur en buurtverbinder bij de OBA. Ze werkt voornamelijk in Zuidoost en is echt fan geworden van dit veelzijdige stadsdeel. Geen wonder dat de Uitkrant haar vroeg als gasthoofdredacteur van de stadsdeeleditie Zuidoost.

Zuidoost is de wereld in het klein. En dat mag de rest van Amsterdam ook een keertje zien!

In 2024 en 2025 verschijnen er zeven mini-magazines voor de stadsdelen Noord, Nieuw-West en Zuidoost. Eva Owens, cultureel programmeur en buurtgericht werker bij de OBA, werd gevraagd als gasthoofdredacteur voor de tweede editie Zuidoost. Ze wilde vooral laten zien hoe divers Zuidoost is en hoeveel er gebeurt. 'Zuidoost is een levendig stadsdeel, waar vooral op cultureel gebied veel gebeurt. Zo is er veel theater, zijn er jazzavonden, buurtfeesten en braderieën. Het is ook een hartstikke groen stadsdeel. Zuidoost is de wereld in het klein. En dat mag de rest van Amsterdam ook een keertje zien!'

De stadsdeelkranten verschijnen als onderdeel van Amsterdam 750
Hoera! Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar en de OBA viert mee. Met 29 bibliotheken in de hele stad vieren we het jubileum een jaar lang in elke buurt. We zetten onze deuren wagenwijd open voor kleine buurtactiviteiten en grote evenementen.

Meer info op oba.nl/amsterdam750

bekijk het magazine (issuu)