Doe je mee met de Grote Amsterdam Quiz?

Gepubliceerd op: 2 september 2024 14:30

Doe mee aan de Grote Amsterdam Quiz

Weten jij en je vrienden alles over Amsterdam? Doe dan mee met de Grote Amsterdam Quiz. Je kunt meespelen op meer dan 100 locaties. Waaronder veel OBA-vestigingen.

In welk jaar werden de Olympische Spelen in Amsterdam gehouden? Wat was Magna Plaza voor het een winkelcentrum werd? Sinds wanneer is Amsterdam de hoofdstad van Nederland? Wanneer werd Ajax voor het eerst landskampioen? Dit zijn maar een paar van de vragen die je kunt verwachten bij de Grote Amsterdam Quiz.

Ik ga dit jaar zeker weer meedoen. De sfeer was erg goed, de vragen behoorlijk pittig, maar op een goede manier. Heel divers. Van geschiedenis tot TikTok-trend. En ik weet nu eindelijk wat een broodje halfom is. 

— Winfried Mekkes

Stap 1: meld je team aan

Tussen 30 september en 13 oktober 2024 kun je op meer dan 100 locaties in de hele stad spelen. De winnende teams gaan door naar de grote finale op 1 november 2024 in de Wester Unie, die live wordt uitgezonden door AT5. Je maakt kans op prachtige prijzen én kunt de titel Amsterdam-kenner van het jaar veroveren.

Dit zijn de OBA-locaties voor de voorrondes van de Grote Amsterdam Quiz: 

30 september OBA Osdorp  
8 oktober OBA Molenwijk  
10 oktober OBA Javaplein en
10 oktober OBA Roelof Hartplein
10 oktober OBA Olympisch Kwartier
11 oktober OBA Oosterdok

Meedoen? Meld je snel aan bij een locatie bij jou in de buurt. Per locatie staat aangegeven hoe je een plek kunt reserveren voor je team (maximaal 4 personen per team).  

meld je team aan

Stap 2: bereid je voor op de Grote Amsterdam Quiz

De Grote Amsterdam Quiz is onderdeel van Amsterdam 750


Hoera! Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar en de OBA viert mee. Met 29 bibliotheken in de hele stad vieren we het jubileum een jaar lang in elke buurt. We zetten onze deuren wagenwijd open voor kleine buurtactiviteiten en grote evenementen. Meer info op oba.nl/amsterdam750

De quiz van 2024 wordt mogelijk gemaakt door: Heineken, Amsterdam 750, amsterdam&partners, AT5, Ons Amsterdam, gemeente Amsterdam, de OBA en alle deelnemende locaties.