Gratis OBA-lidmaatschap voor Amsterdamse ROC-studenten

Gepubliceerd op: 2 oktober 2024 09:30

Goed nieuws, vanaf 1 oktober kunnen 40.000 studenten én medewerkers van het ROC van Amsterdam een gratis OBA-lidmaatschap aanvragen. Zo krijgen zij gratis toegang tot boeken en e-books, podcasts, bladmuziek en tijdschriften. Maar ook hulp bij geldzaken of het behalen van het rijbewijs.

Vanuit OBA Ganzenhoef trapte Wethouder Sofyan Mbarki gisteren de samenwerking tussen het ROC van Amsterdam en de OBA officieel af, samen met medewerkers van het ROC van Amsterdam en de OBA. Ook droeg een studente een gedicht voor. 

Lezen is een belangrijke aanjager van studiesucces en zelfontplooiing. Het ROC van Amsterdam vindt het daarom belangrijk in te zetten op leesplezier en toegang tot kennis.

— Hanny Vroom, directielid ROC van Amsterdam

Met deze aanpak hopen wij samen met het ROC het leesplezier van studenten aan te wakkeren. Leesplezier is de belangrijkste motivator voor de bevordering van leesvaardigheid.

— Maarten Lammers, programmamananger OBA School

Het gratis lidmaatschap is beschikbaar voor alle mbo-studenten die studeren aan een ROC in Amsterdam, ook medewerkers kunnen een gratis lidmaatschap aanvragen. En er start een pilot bij vijf opleidingen, waarin samen met de OBA wordt gezocht naar manieren om de leesmotivatie van studenten te bevorderen. Het ROC van Amsterdam, de OBA en de gemeente Amsterdam doen dit om drie ambities te helpen realiseren: leesbevordering, het versterken van digitale vaardigheden en het versterken van het gemeenschapsgevoel. 

Ben je student aan of medewerker van het ROC van Amsterdam? Ga snel naar de informatiepagina.

naar de informatiepagina