Bouw een betere toekomst Solarpunk de Buurt 16-99 jaar

Zaterdag 14 december 2024, van 13:00 tot 17:00 | OBA Mercatorplein

Kosten: toegang gratis | aanmelden vereist

Tijdens deze workshop maak je kennis met het positieve science-fiction genre SOLARPUNK, leer je ‘futuring’ door jouw SOLARPUNK toekomst voor-te-ervaren en manifesteer je deze toekomst in jouw eigen creatie.

Ook toe aan een betere toekomst? Behoefte aan een groener en socialer wereldbeeld? Moe van alle dystopische verhalen? Kom dan naar deze workshop waar je kennis maakt met een genre vol verhalen in een hoopvolle high-tech wereld en leer je zelf positief toekomstdenken. Deze workshop is bedoelt voor (jong)volwassenen.

13:00 Wat is SOLARPUNK?
We beginnen met het verkennen van het genre SOLARPUNK. Een eco-sociaal en utopisch toekomstbeeld waarin duurzame technologie wordt ingezet voor een beter leven voor iedereen. We bekijken beelden, luisteren naar verhalen en bespreken de principes van deze jonge kunst- en sociale stroming.
14:00 Toekomstdenken en mentale tijdreis
Daarna gaan we aan de slag met Episodisch Toekomst Denken en oefenen we als futurologen met diep nadenken over de toekomst. Deze techniek gebruiken we vervolgens voor een mentale tijdreis naar onze eigen SOLARPUNK toekomst. We gaan voor-ervaren hoe SOLARPUNK er voor ons uit zou zien, in onze buurt en in ons dagelijks leven.
15:00-17:00 Creëer jouw SOLARPUNK kunstwerk
Een interessant concept of moment van jouw toekomstervaring verwerk je vervolgens via tekenen, schilderen, schrijven of collage in jouw eigen SOLARPUNK werk. Er is voldoende materiaal aanwezig. Dit kunstwerk mag je meenemen of achterlaten voor een expositie bij de OBA. Deelname is gratis (met dank aan buurtbudget)

Aanmelden
Kan via buurtwest@oba.nl
Meer informatie https://priscillaharing.info/solarpunk-de-buurt/

OBA Mercatorplein | Mercatorplein 89 | 1057 CA Amsterdam
T: 020-5230900 | E: mercatorplein@oba.nl